tisdag, november 16, 2004

Sådan elitist är jag, vilken är du?

HASH(0x88a63b4)
Name the era, and you can name every artist from
it. You've got an eye for design and a knack
for feng shui. Color schemes, architecture, and
objt d'art - these are all your forts.
What people love: You're the perfect person to shop
with.
What people hate: They have to clean their house
whenever you come over.

What Kind of Elitist Are You?
brought to you by Quizilla

torsdag, november 11, 2004

Microsoft avtäcker sin nya sökmotor - till slut

Värt att notera. Microsoft släpper sin nya sökmotor för att ta upp konkurrensen med Google. Google har ju med sin motor under många år varit den mest kända, och enligt mig bästa motorn för sökning efter information på Internet. Men efter att Google släppt sin webbmail Gmail, har de väckt den björn som sover - Microsoft. Microsoft har, som sin vana trogen tagit över vinnande koncept och har i Hotmail haft sin framgångssaga när det gäller webbaserad e-mail för den breda massan. Nu vill de även ta över sökning efter information på Internet med sin MSN Search. Hopplöst namn, dessutom. Vi får se hur det går i kriget om sökningarna nu när björnen vaknat.

onsdag, november 10, 2004

Boom times ahead...

"Boom times ahead for IT security profession" Man kanske valde rätt inrikting på DSV ändå? Man beräknar att antalet människor som sysslar med datasäkerhet kommer öka med i snitt 13,5 procent årligen och blir runt 680,000 fler i Europa till 2008.

torsdag, november 04, 2004

Araber hoppades på seger för Bush

"...undersökningar visar att araber ville att Bush skulle vinna i förhoppningen att republikanernas mellanösternpolitik kommer slå tillbaka på USA." Aljaseera.net

onsdag, november 03, 2004

Mer rädd för USA än för Bush

I samband med det amerikanska presidentvalet röstades det inte bara om vem som ska leda USA i de kommande fyra åren. Här en liten sammanställning av några av de övriga folkomröstningsfrågor som hållits i samband med presidentvalet:

Alaska: Legalisera Marijuana (likställs med alkohol). Fortfarande oklart valresultat
Arkansas: Förbud mot samkönade äktenskap. Bifölls
Kalifornien: Justeringar i "Three strikes"-lag (mildring och skarpare definitioner)
Avslogs. Offentlig finansiering av Stamcellsforskning. bifölls
Colorado: Fördelning av elektorsröster proportionerligt. Avslogs
Georgia: Förbud mot samkönade äktenskap. Bifölls
Kentucky: Förbud mot samkönade äktenskap. Bifölls
Michigan: Förbud mot samkönade äktenskap. Bifölls
Missisippi: Förbud mot samkönade äktenskap. Bifölls
Montana: Medicinsk användning av marijuana. Bifölls
North Dakota: Förbud mot samkönade äktenskap. Bifölls
Ohio: Förbud mot samkönade äktenskap. Bifölls
Oklahoma: Förbud mot samkönade äktenskap. Bifölls
Oregon: Medicinsk användning av marijuana. Avslogs
Förbud mot samkönade äktenskap. Bifölls
Utah: Förbud mot samkönade äktenskap. Bifölls

Ahhh... The Land Of The Free....

Tack A.

Två val, olika frågor, samma resultat

Fann detta i det för övrigt helt överdrivet debatterade valet i USA.
"Valet 2000 utspelade sig i ett politiskt klimat där arbetslösheten var låg, budgetöverskottet högt och säkerhetsfrågorna avlägsna. Sedan dess har IT-bubblan spruckit, arbetslösheten ökat och USA skaffat sig det största budgetunderskottet i sin historia. Samt 9/11, krigen i Afghanistan och Irak.

Ändå ser valkartan nästan exakt lika ut som för fyra år sedan. Skälet är att splittringen i USA inte går efter ekonomi, hur mycket man tjänar eller ens inställningen till USA:s roll i världen, utan moralfrågorna och inställningen till religionen ligger som ett raster över politiken. 90 procent av de republikanska väljarna ansåg att ²moral values² var viktigaste frågan i valet." Wastberg.nu

Det var allstå inte bara hotet från terrorismen som avgjorde valet, något som i princip entydigt trummats ut av de svenska medierna inför valet. Vi i Sverige inser inte riktigt att amerikanerna är så konservativa som de är, samt att vi inte har samma debatt om moral i den svenska politiken. Därför blev vi förvånade och lite bestörta över att det amerikanska folket faktiskt vill ha kvar Bush som president.

En annan orsak till att vi inte riktigt förstår amerikanerna är att Sverige är så pass sekularisert att vi över huvud taget inte pratar om religion och andlig tro i den svenska politiken. För 70 procent av amerikanerna är kristendomen något helt naturlig del av deras liv. Vi tycker att vi är normala och ett upplyst folk, men på det området ligger vi efter resten av världen. Jag vill se mer diskussioner om religion i Sverige för att få ett mer tolerant och fördomsfriare land. Behåll religionsundervisningen i skolan.