torsdag, november 16, 2006

Workshops och förkylning

Jag kom hem r ett tag sedan efter att ha suttit på jobbet från 08:30 till 20:00. Hela eftermiddagen och kvällen hade vi affärsutvecklingsmöte för alla konsulter. Det var kul mednga nya idéer men man blir trött av att leda workshops och presentera och lyssna. Det var nge sedan jag var på jobbet så nge. Hela veckan har varit mycket men det är rätt kul. Det känns nog lite tyngre eftersom jag drass med en envis förkylning men sånt går ju över. :)

torsdag, november 09, 2006

Bell-LaPadula lever!

Var på Microsoft Vista Workshop på Hilton Slussen igår. Måste säga att MS hade satt sig ner och tänkt ett varv extra runt säkerheten den här gången. Att man hade inspirerats av Bell-LaPadula modellen för att kontrollera användare, filer och tjänster låter ganska lovande. På så sätt har man "skruvat till säkerheten rejält i Vista" enligt Marcus Murray. Kommer jag faktiskt ihåg att jag läste om den modellen från 1973 på säkerhetsinriktningen på universitetet med Louise Yngström. :)

onsdag, november 08, 2006

Att leta lägenhet

Jag har bestämt glömt att berätta om letandet efter lägenhet. Det är ju en hel vetenskap i den här stan. Hann med åtta visningar den här helgen (om jag räknar med måndagen). Bara jobbet att sålla ut de mest intressanta på nätet kräver sin lilla tid. Men nu efter ett par helger känner jag att man börjar få lite rutin på det hela. Samtidigt får man inte bli för kräsen heller så att man inte hittar något alls... Man kan spekulera länge om priserna går upp eller ner. Min mäklare som sålde min lägenhet menade att tiden mellan visning och kontraktsskrivning tar en eller två dagar längre tid nu än för bara några månader sedan. Priserna kunde hon inte säga om de gått ner ännu. Allt är känsla. Trots allt måste det kännas "rätt" i maggropen när man tittar på lägenheten.


En av lägenheterna i helgen låg vid Mariatorget (tittar däromkring, men även Vasastan). Den var väldigt fin och jag antecknade "känns bra i magen". Men det var ett aber. Två av fyra fönster vette mot en brandvägg (har inget med TCP/IP att göra i det här fallet, jag vet vad vissa av er tänker ;) ). Det skulle inte bli så mysigt att titta in i den kände jag. "Det är ingen insyn." Sa mäklaren. Jojo, positivt tänkande gillar jag med men inte i det här fallet. ;)

tisdag, november 07, 2006

Destination n/a

Har du gjort det? Jag har aldrig gjort det. Att packa sin resväska för att åka bort men inte veta vart man ska. Det är vad jag känner att jag gör nu. Utan mål, är man utan väg. Jag packar ner mina böcker i bruna kartonger utan att veta när eller var jag kommer packa upp dem. Destination okänd.

Första lådorna

Idag packade jag de första lådorna inför den förestående flytten. Mest böcker än så länge. Det känns ganska bra att komma igång med flyttandet. Det har varit en ganska lång psykologisk process till det nu blir konkret. Jag har pratat med en magasineringsfirman City Self-Storage och det kommer kosta 750kr första månaden och 1300kr de två följande, samt fritt efter tre månader. Måste kolla runt lite men eftersom jag sålde med Erik Olsson som mäklare så fick jag halva priset på första månaden.

Föreningen ställer ut en container på gården en gång i kvartalet. Ikväll är den kvällen. Jag blev lite förvånad hur pass lite skräp jag hade hemma... Känslan att jag varit bra på att slänga saker jag inte behöver stämmer nog... med undantag för böcker. Mycket böcker har jag. Det lär bli en hel del slänga också när jag väl packar allt inför flytten.

Utan destination

Har du gjort det? Jag har aldrig gjort det. Att packa sin resväska för att åka bort men inte veta vart man ska. Det är vad jag känner att jag gör nu. Utan mål, är man utan väg. Jag packar ner mina böcker i bruna kartonger utan att veta när eller var jag kommer packa upp dem.

måndag, november 06, 2006

Sålt lägenheten

Sålde min lägenhet förra veckan. Nu blir det fokus på riktigt att titta efter en ny! Ska vara ute sista november men jag an bo lite temporärt hos min käre far ett tag och magasinera alla saker. Inte drömlösningen men jag fick ett bra pris så då kan man stå ut en månad eller två.

Updatering: 2006-11-06 17:09

Jag var på 7 [sic] visningar igår. Inklusive en lägenhet på 150 kvm. Jag blev lite förvånad när jag klev in i badrummet som var precis vid hallen. Badrummet var stort som ett halvt vardagsrum. Sedan insåg jag mitt misstag när jag klev in i vadagsrummet som bara det var på 45kvm. :)