måndag, februari 13, 2006

Bugga där det behövs

Ok, jag kan inte hålla mig längre. Jag bara måste bli politisk och kommentera Tomas Bodströms förehavanden, precis som alla andra bloggare. Rätta mig om jag har fel, men jag har inte läst att någonstans hur vi på allvar ska kunna få ett öppnare och säkrare samhälle. Buggning är ju det hetaste i debatten just nu. Bodström har ju föreslagit att svenska polisen ska få bugga fritt, utan något krångel med att de man buggar måste vara misstänkta för något. Som jag förstår är dessutom buggning ett effektivt sätt att få bukt med grov kriminalitet och terrorism. Varför inskränka sig till att bara bugga privatpersoner? Varför ska vi bugga oskyldiga när det redan idag finns misstänkta vi inte buggar? JK finner ju till exempel misstanke om att svenska poliser ljuger och det pratas mycket om att polisen i många fall har fördomar mot minoriteter i vårt samhälle. Ett effektivt stopp på detta skulle kunna vara att utvärdera buggningsreglerna med att bugga polisen. Men vilka skulle bugga polisen? De kan väl inte bugga sig själva heller? Nej, det skulle kanske inte fungera så bra. Internutredning har ju alltid sina svårigheter med lojalitetsproblem. Några som inte verkar vara lojala mot någon annat än vad de kallar för sanningen, är ju våra egna samhällsväktare journalisterna. Skulle inte de kunna axla rollen som avlyssningsfunktion?

Vidare har det visat sig att vi i Sverige har en relativt låg korruption på grund av vår offentlighetsprincip. För att få bort det sista skumrasket med dubbelarbetande politiker som inte gör speciellt mycket i riksdagen och jobbar full tid bredvid sitt upprag, för att inte tala om svarta bostäder förmedlande i diverse bastu- och ryggdunkaraktiviteter med alkoholinslag skulle man ju kunna bugga våra politiker?! Det skulle då aldrig varit något tvivel om vilka som ringde och inte ringde varandra de där mellandagarna för ett år sedan på UD.

Men, eftersom det är så effektivt att använda buggning i arbetet för att hindra terrorister i deras arbete att förtrycka den fria världen, skulle väl buggning kunna används för att få bukt med den allra största faran mot den svenska friheten? Med den frenesi denne man har uppvisat kommer han sprungit terroristerna till mötes genom att skapa en kontroll- och angivarstat, som diktatorer i mellanöstern bara kan drömma om i sina våtaste drömmar. Varför inte börja med att bugga Tomas Bodström? Om journalisterna på ett tidigt stadium kunde få reda på Bodströms planer, skulle mycket frihet kunna räddas! Peace!

Inga kommentarer: