tisdag, juli 07, 2009

Bagel Street - DN recenserar

DNs så kallade Kaffékommission recenserade Bagel Street på S:t Eriksgatan 80, i Vasastan, Stockholm. De gav Bagel Street en snål 3:a. med motiveringen "...menyn innehåller bara bagels, inget fikabröd, bakverk eller liknande…". Det här råkar vara ett av mina favoritfik så jag är extremt jävig i den här frågan.


Eh... kära kaffékommision. Stället heter ju "Bagelgatan"! Helt riktigt, inget för sockerabstinenta kaffékommissionärer.


Kommissionen fortsätter med att gnälla på brödet "Det är visserligen gott och hyfsat tungt men saknar den karaktäristiska bagelsegheten. Tuggmotstånd, var är du? Detta är inte en bagel, det är en kraftigare form av fralla."


Ja, det är ju inte nybakat på Manhattan men väl influget från London. Tar man lox med philadelphia kommer man närmast NYC-streetkänsla. Bagel Street ska ha cred för att de nischat in sig på något annat än slappt banalt kanelbananfik med surt bryggkaffe på värmning hela dan. Hur många sockerdrypande fikaställen finns det inte redan av den sorten?

Tack, men det är helt enkelt skönt att det finns zoner som Bagel Street som är befriade från småkakor, påtår och gnälliga hittepåkommissionärer.

Inga kommentarer: